När du behöver glidlister

Glidlister kanske är något du letar efter?  Om du har behov av glidlister, så kan du hitta sådana hos Lagermetall. Hos dem finns det även så kallade glidplattor. De har även ett sortiment av andra sorters bronsämnen samt att de också har andra tjänster. Dessa kan användas för olika saker. Lagermetall har sedan länge varit en av marknadens mest pålitliga leverantörer av glidlager, flänslager och andra glidelement.  När du ska ha styrning och stöd mellan två ytor, som mellan axel och lagerhus, så måste det finns en slags lagring. Detta kan vara ett kullager eller glidlager.

Fördelar med glidlager

Fördelarna med glidslister eller glidlager är många. När det gäller att använda det som styrning och stöd mellan två ytor, så är fördelen den att tål mycket högre belastningar, stötar och vibrationer. Tänk bara på att det måste finnas någon form av smörjning. Det kan vara tillsatssmörjning eller i självsmörjande utförande. Om det är rätt utformat, så blir det heller ingen kontakt mellan själva materialytorna vilket medför minimal friktion vid normal hastighet.

Lagermetell har idag fler än 2500 dimensioner att välja på. Du kan även få en lösning som är skräddarsydd eller att du har egen ritning de kan gå efter.

Smarta glidelement

Att ha bra glidlister och glidelement är viktigt och hos Lagerrmetall hittar ni glidplattor, glidlager, glidlister och annat du kan ha behov av. De har även en sida där du själv kan beräkna vikt, belastning och hastighet på glidlager, glidbrickor och glidplattor. Du kan även ta kontakt med dem för att få hjälp.